Dünyanın ilk porselen duş karosu Aquanit İtalya’dan ödülle döndü

Posted by

aquanit2 yıl süren Ar-Ge çalışması neticesinde dünyanın ilk porselen duş karosu Aquanit’i geliştiren Seranit Grup, yeni ürünü ile A’ Design Award yarışmasında Silver ödülünü kazandı. Alınan ödül ile birlikte Seranit Grup ve Aquanit’in başarısı seramik ve porselen tasarımının merkezi olan İtalya’da da tescillenmiş oldu.

2 yıl süren Ar-Ge çalışmasıyla dünyanın ilk porselen duş karosunu geliştiren Seranit Grup, Aquanit ile Avrupa Tasarım Birlikleri Bürosu (BEDA), Politecnico di Milano Üniversitesi, Como Belediyesi Kültür Dairesi ve Ragione Lombardia’nın düzenlediği, dünyanın en büyük ve kapsamlı tasarım yarışması olan A’ Design Award’da Silver ödülünü kazandı. Yarışmaya İnşaat Malzemeleri, Yapı Elemanları, Yapılar & Sistemler kategorisinden başvuruda bulundukların açıklayan Seranit Grup Başkan Yardımcısı Ece Ceylan Baba, “Uluslararası ödüllerimize bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşıyoruz. Bu ödül ile birlikte başarımız seramik ve porselenin anavatanı olarak kabul edilen İtalya’da da tescillenmiş oldu. Ödülümüzü 8 Haziran’da İtalya Como’da düzenlenecek Gala Gecesi’nde alacağız. Seranit Grup olarak bu başarıdan aldığımız şevk ve moralle daha fazla çalışacağız. Kalite ve mükemmellikte çıtayı daha da yükseğe çekeceğiz” dedi.

Porselenin leke tutmayan, yüksek dayanıklılığa sahip ve hijyenik özelliklerini estetik ve teknoloji ile harmanlayarak banyolara taşıyan Aquanit Porselen Duş Karosu, yüzeyinde oluşturulmuş dikdörtgen çukur bölme ile bir yıkanma alanı da oluşturuyor. Alanın dışında kalan çerçevenin kesilebiliyor olması ile her banyo için kişiye özel tasarımlar oluşturulabilirken, 90×135 cm’den 74×74 cm’ye kadar birçok farklı ebatlarda kesilebilen Aquanit, yapılara estetik ve hijyen sağlayarak değer kazandırıyor.

Zemin ile bütün duş alanları tercih edilmekte

Aquanit’in gelişme sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Seranit Grup Başkan Yardımcısı Ece Ceylan Baba, “Yıllar içerisinde insanların ihtiyaçları farklılaşırken, pazara sunulan ürünler de buna paralel olarak değişebiliyor. Yaşam tarzı değişimleri genellikle başka kişilerden veya ülkelerden öğrenilerek başlıyor. Örneğin küvetlerden bir süre sonra jakuzileri banyolarımızda kullanmaya başlamıştık. Günümüze geldiğimizde ise bu sürecin tersine dönmeye başladığını görebiliyoruz” dedi. Son zamanlarda zemine yakın yükseklikte ‘Flat’ duş teknelerinin tercih edilmeye başladığını açıklayan Ece Ceylan Baba, “Yeni mimari eğilimlerin de ıslak hacimlerde kesintisiz ve kot farkı olmayan çözümleri benimsemesiyle sektörümüz kendine göre bir yöntemle bu soruna cevap verir hale geldi. Biz de büyük bir karonun içindeki alanı duş alanı olarak değerlendirip özel bir çözüm geliştirdik” dedi.

“Aquanit ile banyolarda kusursuz bir görüntü yaratıyoruz”

Aquanit’i 2 yıl süren Ar-Ge çalışması neticesinde geliştirdiklerini ifade eden Ece Ceylan Baba, UNICERA Fuarı’na bu yıl özellikle bu ürün ile damga vurduklarını belirtti. Yeni ürünü pazarda farklı kılmak için araştırma süreci yaşadıklarını kaydeden Ece Ceylan Baba, “Duş teknelerinde yaşanan sıkıntıları teker teker inceledik ve ürünümüzde bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için çaba sarf ettik. Bildiğiniz üzere duş tekneleri silikon ile yapıştırılıyor.. Zamanla bu alan siyahlaşarak küfleniyor ve bakteri üretir hale dönüşüyor. Yılda bir kez ya usta çağırarak ya da kendimiz silikonu değiştirmek zorunda kalıyoruz. Aquanit’te bu tip sorunlar yaşamıyorsunuz. Porselen zaten genel anlamda antibakteriyel ve hijyenik bir malzemedir. Kir ve leke tutmadığı için de akriliğe göre daha hijyeniktir. Dışarıya su kaçırma gibi bir durum da söz konusu değil” şeklinde konuştu.

Dakikada 36 litre suyu tahliye ediyor

Duş karolarında ortalama kalınlığın 18 cm’ye kadar çıkılabildiğini kaydeden Ece Ceylan Baba, “Haliyle kaygan bir yüzey var ve her duş alışınızda kayma korkusu yaşıyorsunuz. Aquanit zemin ile sıfır seviyede olduğu için kayma riskini de ortadan kaldırmış oluyoruz. Ayrıca duş karosu ile zemin rengi aynı olduğu için kesintisiz mekan hissi vermiş oluyoruz” dedi. Aquanit için özel bir sifon ürettiklerini de açıklayan Ece Ceylan Baba, “Normal 6 cm’lik bir duş teknesinin sifonları dakikada 24 litre suyu tahliye ederken, Aquanit dakikada minimum 36 litre suyu tahliye ediyor. Ayrıca montaj sırasında zeminden kaynaklanan bozukluklardan dolayı giderin alt gövdeyi karşılamaması durumunda +/-12 mm sağa, sola ve ileriye hareket edebilen eksantrik bir kafa ürettik. Ustalardan doğabilecek hata payını bu sayede ortadan kaldırmış oluyoruz” dedi.

“Pazarda yeni bir akım oluşturduk”

Aquanit ile pazarda yeni bir akım oluşturduklarını belirten Ece Ceylan Baba, “Aquanit Porselen Duş Karosu ürünümüzü bayilerimizin yanı sıra bayimiz olmayan bütün yapı malzemeleri sektörüne açıyoruz. Yenilikçi bir ürüne sahibiz” dedi. Yeni ürünü ilk etapta mevcut hatlarla üreteceklerini ifade eden Ece Ceylan Baba, “Şu an Aquanit Porselen Duş karosu için 90 X135, 90X 90, 80×80 ve 80×120 olmak üzere dört ayrı ebatta üretim yapıyoruz. Gelen talebe göre ebat sayımızı artıracağız. Su iticilik, su emmezlik, suyun akışının sağlanması ve kalıp gibi yatırımlar gerçekleştirdik. Bunların toplam miktarı 120 bin Euro civarında. Bunu makinaya destek olacak malzeme yatırımı olarak değerlendirebiliriz. Ürünümüz pazarda umduğunu bulduğu anda, ek bir üretim hattı yatırımı yapabiliriz” şeklinde konuştu.

#Aquanit #İtalya #Dünyanınilkporselenduşkarosu #porselenduşkarosu #duş #karo #porselen #SeranitGrup

Comments are closed.