Posted by

Domotex 2023 yenilikçi, ilham verici ve bilgilendirici temalarıyla 12-15 Ocak tarihleri arasında Hannover’de.

Dünyanın önde gelen halı ve zemin kaplamaları fuarı Domotex 2023’ün başlamasına çok az kaldı. Yaklaşan etkinlik, 12 – 15 Ocak tarihleri arasında bir kez daha tüm ürün segmentlerinde pek çok önemli etkinliğe sahne olacak. Domotex 2023, yenilikçi enstalasyonları, sürdürülebilir ürün tanıtımları ve heyecan verici bir konferans programına ev sahipliği yapacak. “Uzunca bir süreden sonra nihayet yeniden etkinliklerle dolu ve yenilikçi bir Domotex sunacak olduğumuz için mutluyuz. Ocak ayında ziyaretçiler, fuar alanında yeni formatların ve temas noktalarının yanı sıra pek çok ilham ve bilgiyle buluşacaklar,” diyor Domotex Global Müdürü Sonia Wedell-Castellano.

Domotex On Stage ile üst sınıf tanıtımlar ve müzakereler

The Green Collection özel alanının, Hol 23’te gerçekleşen bir parçası olan Domotex On Stage konferansının tamamına sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi temaları hakim olacak. İlgilenen dinleyiciler için, “Pazarların Bağlanması”, “Bilinçli Yaşam” ve “Renkli Doğa” konularında çok çeşitli ve bilgilendirici içerikler sunulacak. Bu farklı alanlardan konuşmacılar ile Domotex On Stage, halı ve zemin kaplamaları sektörlerinde sürdürülebilir tasarımın zorluklarına dair bütünsel bir bakış sunuyor.

Mood Spaces – İlham veren enstalasyonlar

Yeni Domotex Mood Spaces, perakendeciler ve iç mimarlar için heyecan verici bir ilham kaynağı. Beş uluslararası iç mimar tarafından tasarlanan oda donanımları, en son mobilya trendlerini sergiliyor ve zemin kaplamaları ile iç tasarım arasındaki etkileşimi yansıtıyor. Konsept mağazaların ruhunu yansıtan donanımlar, ürün kombinasyonlarının nasıl uyumlu bir dünya oluşturabileceğini gözler önüne seriyor. Mood Spaces, Hannover’lı bir iç tasarımcı, blog yazarı ve trend uzmanı olan Holly Becker’in direktörlüğünde düzenlenip tasarlanıyor. Holly Becker’in yanı sıra, ünlü tasarımcılar Mark Braun, Peter Fehrentz ve Sebastian Herkner ile Eva Marguerre ve Marcel Besau’dan oluşan disiplinler arası tasarım ikilisi Studio Besau-Marguerre de oda donanımlarında yer alıyor. Mood Spaces, Hol 2’de bulunuyor.

Adaylar ve kazananlar – Domotex 2023’ün ödül törenleri 

Ocak 2023’te gerçekleştirilecek Domotex’te çeşitli dallarda ödül törenleri düzenlenecek. Cover ve Halı işbirliğiyle düzenlenen ve uluslararası üne sahip Halı Tasarım Ödülleri (CDA) ile dünyanın en güzel tasarım halıları sekiz kategoride sahiplerini bulacak. Finalistlerin halıları Domotex’in son gününe kadar Hall 2’de sergilenecek. CDA ödül töreni fuarın ikinci gününde canlı olarak gerçekleştirilecek. Parkett Star ve Green Collection kazananları da ödüller ile onurlandırılacak. Ödül törenleri, Domotex On Stage kapsamında 12 Ocak’ta gerçekleştirilecek. Green Collection kazananları saat 14.00’de açıklanacak olup, ardından saat 17.00’de Parkett Star ödül töreni gerçekleştirilecek.

Boden Schätze 

Staatliche Akademie der Bildenden Künste Stuttgart’taki tekstil tasarım kursuna ait tasarım projesi “Boden Schätze”den sergiler, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Büyük teknik özgürlüğün yanı sıra sürdürülebilirlik de bu projede önemli bir rol oynamakta. Öğrenciler ayrıca estetik, (çağdaş) tasarım, çevre bilinci, pratiklik ve tekstil zemin kaplamalarının sınırları ile ilgili soruları da ele almakta. Sergi, tasarımdan desen geliştirmeye ve gerçek halılara kadar sürecin her bir aşamasını gösterecek. Nihai halılar, TISCA firması tarafından öğrencilerle istişare edilerek üretildi.

Zemin kaplamaları sektörü, etkinliği büyük bir heyecan ile bekliyor 

Domotex 2023 için beklentiler bir hayli yüksek. Yaklaşık 50 ülkeden 700’den fazla katılımcı, fuar katılımlarını onaylamış durumda. Merinos Genel Müdürü Çağlar Kepekçi için yaklaşan etkinlikte yer almak beklenen bir durum: “2023 yılının Ocak ayında Domotex’te biz de mutlaka yer alacağız. Etkinlik, bizim için olmazsa olmaz gözüyle baktığımız uluslararası nitelikteki en büyük sektör buluşması. Domotex, mevcut ticaret ortakları, ilgili taraflar ve sektördeki iş arkadaşlarıyla tanışmak ve yeni ürünlerimizi sınırlı zaman diliminde geniş kitlelere verimli bir şekilde sunmak için ideal bir platformdur.” UNIFAM Başkanı Eduardo Diaz da etkinliği sabırsızlıkla bekleyenler arasında: “İspanyol halı, kilim ve yardımcı ürünleri üreticileri derneği UNIFAM, dünyanın en büyük zemin kaplamaları fuarının yeni halini, araştırma, geliştirme ve yenilik konularında gösterilen sürekli çabanın bir sonucu olan yeniliklerini sergilemek üzere taze bir heyecanla karşılıyor.” Ziyaretçi tarafında da Ocak etkinliği ile ilgili tepkiler de son derece olumlu oldu. Örneğin, POCO Einrichtungsmärkte GmbH firmasından ana satın almacı Michael Roithner, fuarın dört gününde de Domotex 2023’ü ziyaret etmeyi planlıyor.

Comments are closed.