VEIKK Ekosistemine hoş geldiniz

Posted by

Tasarım bir planın, bir nesnenin ya da bir inşa süreci içinde (mimarî çizimler, mühendislik çizimleri, iş süreci vb.) meydana getirilmesine denir. Elizabeth Adams Hurwitz tarafından kısa ve öz olarak “gerekli olanın araştırılması” şeklinde tanımlanmıştır. Genellikle tatbikî sanatlar ve görsel sanatlar, mühendislik, mimarî, peyzaj ve diğer yaratıcı işler çerçevesinde ele alınır.

Hem bir isim hem de bir fiil (tasarlamak) olarak kullanılır. Tasarlamak, yeni bir nesne veya ürün (makine, mobilya, endüstriyel ürün vb.), mekân ve alan (yapı, peyzaj) için bir plan oluşturma ve geliştirme sürecine işaret eder. Tasarı ise hem son plan veya taslak (bir çizim, modelleme vb.) ya da bir plan veya taslağın sonucu (üretilen bir nesne, ürün, mekân ve alan) için kullanılır.

Tasarımın günümüzde birçok alanı vardır. Başta en bilinenlerinden grafik tasarım olmak üzere mimarlık, iç mimarlık, mühendislik, peyzaj tasarımı, endüstriyel tasarım ve moda tasarımını içine alan bir yelpazeye sahip bir tanım genişliğine ulaşmıştır. Belki de gelişen teknoloji ile birçok yeni tasarım türleri de hayatımıza girecektir. Grafik tasarım temel olarak bir mesajı iletmek, bir görseli geliştirmek veya bir düşünceyi görselleştirmek için metnin ve görsellerin algılanabilir ve görülebilir bir düzlemde, iki boyutlu veya üç boyutlu olarak organize edilmesini içeren bir süreçtir. Baskı, ekran, hareketli film, animasyon, iç mimari, ambalaj tasarımı gibi birçok ortamda dijital veya dijital olmayacak bir şekilde uygulanabilir. Grafik tasarımında ve grafik sanatlarda, görsel sanatların temel ilkeleri olan hizalama, denge, karşıtlık, vurgulama, hareket, görüntü, oran, yakınlık, tekrarlama, ritim, ve birlik geçerlidir.

İşte bu ritmi ve birlikteliği oluşturabilmek için tasarımcılar, kâğıt üzerinde yapılan tasarımlarını bilgisayar ortamında yapılabiliyor ve dakikalar içerisinde yapılan tasarımın son halini ekranında görebilme imkânı yakaladılar. 3D animasyon programları, Adobe uygulamaları gibi programlarla tam entegre çalışan ekranlı ya da ekransız grafik tabletler üretilmiştir. Artık bu grafik tabletler sayesinde tasarımcılar dizaynlarının ilk çizim noktasından son noktasına kadar her adımı her anını görebilmekte, değişiklikler yapabilmekte ve kaydedebilmektedirler.

Grafik Tablet piyasasında gerek her tasarımcının ihtiyaçlarına cevap verecek gerekse günlük diğer ihtiyaçlarını karşılayacak her boyut ve farklı özelliklerde geliştirilmiş VEIKK tabletler ön plana çıkmaya başlamıştır. İlk üretime başladığı günden bu yana hızlı bir geliştirme sürecine giren VEIKK tabletler tasarımın günlük hayatında kendine yer bulmaya başlamıştır. Karantina günlerinde uzaktan eğitimde kara tahtaya dönüşürken öğretmenlerin vazgeçilmezi haline gelmiştir.

VK 430, S640, VK640, A30, A50, A15, A15Pro, VK1060, VK1060PRO gibi tasarımcıların her ihtiyacını karşılayabilecek ekransız versiyonlarının yanı sıra VK1200, VK1560, VK1560PRO, VK2200 ve VK2200Pro gibi ekranlı versiyonları ile kalemin her dokunuşunu birebir görme şansını yakalayabilecekleri modeller VEIKK tarafından geliştirilmiştir.

Veikk tabletler Türkiye’de Teknoraks distribütörlüğü ile son kullanıcısına ulaşmaktadır. Teknoraks bünyesinde kurduğu teknik servis ile müşterilerinden gelen önerileri ele almakta, kullanıcılarını da ARGE sürecine dahil etmektedir.

Cep telefonları, tabletler ile çalışabileceğiniz, iOS ve Windows ile çalışan dizayn programları ile tam uyum sağlayan VEIKK tabletler “Free your mind (zihnini özgür bırak)” mottosu ile halı tasarımından grafik tasarımına, köprü modeli oluşturmaktan Marsta yerleşim yeri tasarımı gibi her alanda dizaynırların yeni gözdesi olmaya adaydır.

1- Becer, E., (2008). İletişim ve Grafik Tasarım. (6. Basım). Ankara: Dost Kitabevi Yayınları.

2- https://tr.wikipedia.org/wiki/Grafik_ tasar%C4%B1m

Comments are closed.